Tulipa mukava mieli näin sunnuntaiaamuun, kun kanssasisar ken lie kirjoitti Hesarin yleisönosastossa suomalaisen naisen burkhasta - kauneusleikkauksista. Aiemmin, vuosia sitten, luin kirjoituksen, missä pohdittiin asia siitä näkökulmasta, että vaikka suomalainen mies ei naistaan puetuta burkhaan, niin läskillä kyllä toppaa. Että läski ikään kuin verhoaa naisen haluttavuuden ja niin nainen on suojassa katseilta, ei siihen erikseen kankaista burkhaa tarvita.

Jokin päivä sitten luin artikkelin silikonirintojen "asentamisista". Jollekin naiselle oli 19 v iässä laitettu silikonit, jotka sitten imetysten aikana muuttuivat kipeiksi koviksi palleroiksi. Ihmetellä täytyy, että lääkärin etiikka sallii keskenkasvuiselle ihmiselle moisen leikkauksen. 19 v iässä ei välttämättä ole lopullinen paino asettunut (monilla paino pikkuisen nousee parinkymmenen korvissa) eikä vartalo ole välttämättä muotoutunut. Tisseistä saattaa tulla ihan vääränlaiset, vaikka ei sen puoleen: mieluummin passittaisin moiset naikkoset terapeutin juttusille. Oma kroppa pitää hyväksyä sellaisena kuin se on.

Siksi toisekseen: rintojen ensisijainen tehtävä on olla ravintopakkaus (myös psyykkisen ravinnon) vauvalla ja naiselle nautinnon lähde. Onko Suomessa tosiaan niin paljon ekshibitionisteja, että vain esittelytarkoituksessa teetetään silikonilisukkeita?

Kosketuksesta ja hyväilystä jne tuleva nautinto ei suinkaan naisella lisäänny kun teettää uudenmuotoiset rinnat. Saattaa käydä niinkin, että hermoyhteys nänneistä muuhun kroppaan katkeaa, ja naisen nautinto pienenee huomattavasti. Myös imetysaikana on tärkeää, että hermoradat ovat kunnossa. Lähes jokainen lasta imettänyt on tuntenut, mikä vaikutus imetyksellä on lantion seudulle, joskus melkoisen voimakkainakin jälkisupistuksina synnytyksen jälkeen. Imetys on paras keino palauttaa alapään lihakset entiselleen, ja sama yhteys on meille naisille nautinnon lähde. En tiedä kuinka kauan se jatkuu, mutta en mistään hinnasta alkaisi ottamaan riskiä, että yhteys katkeaisi.