Mahtaakohan kukaan enää opettaa jälkikasvuaan ripustamaan pyykkiä narulle pyykkipoikia käyttäen?

Jokunen vuosi sitten naapurin nuori mies ripusti pyykit narulle ilman pyykkipoikia, ja niinpä tuulen yltyessä osa pyykeistä lähti lentoon. Kiinnitin pyykit omilla pyykkipojillani, ja laitoin naurulla lapun, mistä saa ostettua omat ja kuka on lainaaja. Pyysin ystävällisesti palauttamaan pyykkipojat meilla, ja sainkin ne takaisin naapurin pyykkien kuivuttua.

Huomasin eilen, kun oma poikani kävi ripsutelemassa pyykkiä, että tapa ei muistuta lainkaan sitä, minkä oma mummoni minulle aikoinaan opetti. Tyynyliinat rämsäytetään suoriksi, lakanat suoristetaan, kauniisti kulmista kiinni, mahdollisuuksian mukaan saumojen kohtala kaikki vaatteet, helmasta kauluspaidat, t- paidat olkapäistä, farkut auki niin että tuuli pääsee kuivaamaan ja sitä rataa.

Taidan minäkin elää sen harhan vallassa, että nuoret oppivat itsestään kaiken. Jotain on sentään opetetttavaa vanhemmilla, jos ei muuta niin pyykkipoikien oikeaoppinen käyttö. Tai onko sekään. Jospa kokemus aikaa myöten opettaa, millä tekniikalla saadaan nopeiten kuivaa, mahdollisimman sileää pyykkiä.