Lueskelin netistä huumeinfoa ja lääkkeiden käyttöä huumeena. Taidan olla mammarukka ajastani jäljessä, kun en ole ymmärtänyt, miksi Suomessa ei myydä särkylääkkeitä isoissa pakkauksissa, paitsi reseptillä, ja joidenkin lääkkeiden reseptit napataan apteekkiin parempaan talteen.

Särkylääkkeetkin tappavat, ja saattavat vaurioittaa maksaa suurina annoksina. Olisiko aika alkaa suosia lääkkeetöntä kivun hoitoa, ja välttää turhia riskejä.

Riskejä välttääkseen väärinkäyttäjät suodattavat esim.Panacodista parasetamolin pois, ja nappaavat kitaan pelkän kodeiinin (opiaatti). En tiennyt ennen eilistä tällaisesta mitään, nyt tiedän. Perheen jälkikasvu on valistuneempaa, ja vastaus tuli oitis kun kysyin kummaltakin, miten erottaminen tapahtuu.


Tässä Savon Sanomissa keväällä uutisoitua.

Ruotsissa pienennetään kipulääkepakkausten kokoa

22.4.2009 21:48 STT

Ruotsissa ei saa ostaa isoja kipulääkepakkauksia ilman reseptiä enää kesällä. Syynä on, että yhä useammat nuoret ovat alkaneet käyttää kipulääkkeitä huumaamistarkoituksessa.

Yhdessä kipulääkepakkauksessa saa vastedes olla korkeintaan 20 pilleriä. Sellaisen määrän syömisestä selviää, ellei ole lapsi tai pode maksasairautta. Tappava annos on 30 pilleriä kerralla.

Ruotsin myrkytyskeskuksesta kerrotaan, että kipulääkettä otetaan usein alkoholin kanssa. Myrkytyskeskus sai viime vuonna yli 600 tiedustelua kipulääkkeiden yliannostuksesta. Liikaa lääkettä ottaneet olivat 10–19-vuotiaita, ja heistä 90 prosenttia oli tyttöjä.

Professori Jan Liliemark Ruotsin lääkelaitoksesta tähdentää, että kotona ei saa olla 30 pillerin kipulääkepakkausta helposti saatavilla.