Ari haastoi minut löytämään itsestäni 10 ominaisuutta, joista pidän. Tässä nyt näitä.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

  1. Suvaitsevainen. Tämä piirre on iän lisääntymisen myötä korostunut entisestään. Minusta ketään ei voida tuomita tuomitsijan lähtökohdista. Motto: jos et ole kulkenut toisen saappaissa, älä arvioi hänen tekemisiään.
  2. Tiedonhaluinen. Minusta tiedonhalu on hyve, jota kannattaa kannustaa, jos vaikka jälkikasvussaan sellaisen havaitsee. Itselläni on valtava tiedonhalu, mutta useimmiten en välitä hakea kovin syvällistä tietoa. Riittää, että tiedän, mistä on pääpiirteissään kyse, ja mistä tietoa saa lisää.
  3. Rohkea. Vanhemmiten on tullut rohkeutta rutosti lisää. Nuorena olin aika arka ja vetäytyvä, olen iloinen lisääntyneestä rohkeudesta.
  4. Ymmärtäväinen.  Työssäni tarvitaan ymmärtäväistä asennetta. Ei se ole pahitteeksi lastenkaan kanssa eikä yhteiskunnallisissa toimissani.
  5. Viisastuva. Koen, että pikkuhiljaa saavutan askel asekelta viisautta, joka minusta on tavoiteltavan arvoinen ominaisuus. Jaana Venkula joskus sanoi, että kokemus ja tieto yhdessä mahdollistavat viisauden.
  6. Feministi. Olen feministi ja en voi sanoa, että ylpeä siitä, mutta kuitenkin. Yksi vahvoista mielipiteistäni on, että jokaisen naisen tulisi olla feministi, eli ymmärtää, että samat oikeudet ja velvollisuudet kuuluvat kummallekin sukupuolelle. Ei noukita rusinoita pullasta, vaan aidosti ollaan tasa-arvon tiellä.
  7. Luova. Ainakin jonkin verran minussa asuu luovuutta. Hyvä piirre, joka mahdollistaa monia asioita. Vaikkapa sitten runoilun. Ja sen avulla kykenen hahmottamaan erilaisia asioita uudellakin tavalla.
  8. Oikeudenmukainen. Osaan asettua melko hyvin eri ihmisten ja toimijoiden asemaan, Auttaa esimerkiksi työasioissa, asioiden hoidossa eri tilanteissa jne. Tasa-arvoisuus liittyy tähän läheisesti.
  9. Älykäs. En ole koskaan pitänyt itseäni tyhmänä. Joskus tosin kuvittelin, etten ole ansainnut mitään hyvää, ja että minussa on jotain perusteellista vikaa, ja siksi olen onneton lopun ikääni,. Älykkyydestä on se hyöty ja ilo, että pysyy tilanteen tasalla, joskin joskus se hankaluus, että ikävystyy.
  10. Vastuuntuntoinen. Joskus kutsun itseäni satunnaiseksi äidiksi, en nimittäin aina jaksa kaikkia rutiineja ja säännönmukaisuuksia. Olen kuitenkin vastuuntuntoinen, joskus liiaksikin, ja se saattaa johtaa työnarkomaniaan. Mutta vastuuntunto saa monet asiat loppujen lopuksi sujumaan, vaikkei kaikki aina olisikaan niin mielenkiintoista ja mukavaa.

 

En nyt tiedä, ketä haastaisin, mieluiten Hevoisen, Ananaksen ja O-show-tah hoi-ne-nen, mutta Ananaksella ja Hevoisella ei ole blogia, ja osota ei taida viitsiä vastata……