Suurta kohua herättää Romano-tv. os. Manne-tv. Meillä Porvoossa onkin hiukan aidompaa mmustalaiskultuuria, kun on ties monennet mustalaismusiikin festivaalit. Vai pitäisikö sanoa Romanimusiikin. Itselläni oli nuoruudessa mustalaisystäviä, niin en ole oikein oppinut käyttämään tuota romani -sanaa. jaa, taisipa tässä tulla selväksi, että olen valkolainen. Osa anonymiteetistä meni, apua.

Tässä linkki festareille, itse yritän olla mahdollisimman monessa konsertissa.

Oikeita kaaleen lauluja kuulee harvoin. Mustalaismusiikin festareilla niitä on saanut kuulla kaiketi joka kerta. Mutta sellaisia nuoruuden aikojen lauluja, kuin Hiljaa huokaa öinen tuuli...... Tää laulu tulee sydämestä kaalon pojalta......ja monia muita; niitä en ole sen koommin kuullut, kuin aikoinaan kolmisenkymmentä vuotta sitten nuorena likkana niitä maailmalla kuuntelin.

Mustalaismusiikkia on tutkittu ja tallennettu kiitettävästi. Usein se. mitä pidetään mustalaismusiikkina, ei sitä ole. Mustalaiset ovat halunneet pitää musiikin omanaan Levytetyn ja tunnetun mustalaismusiikin eroa perinteiseen musiikkiin voi verrata vatsatanssijoiden estraditanssin ja naisten keskenään, omaksi ilokseen, tanssimaan vatsatanssiin.

Yhden ainoan kerran katselin Tomano-tv:tä. Jatkosta en tiedä. SIinä oli hupaisaksi tarkoitettu sketsi, jossa valkolaiset menivät ruokapöytään ja äiti yritti, tuloksetta, komentaa perhettä käsien pesuun. Mustalaisten ruokapöydässä jokainen istuja nousi heti käsienpesulle kun mamma komensi.

Ei se oikeasti niin mene. Kukaan aito mustalainen ei olisi mennyt pöydän ääreen pesemättä käsiään. Siihen ei tarvita erillistä komennusta.