Parin viikon ajan olen ollut kuntosalin ahkera käyttäjä. Syytä onkin, maksaahan se joka kuukausi 54 euroa, käytti salia tai ei. Eilen illalla olin venyttelemässä, ja saunoin infrapunasaunassa hetken aikaan. Tänään olin jo klo 7 alkaen Asahi- liikuntaa harrastamassa ja sen jälkeen infrassa taas saunomassa. Pilates- tunneilla olen käynyt ja jossain afrikkalaisessa tanssiliikunnassa, sunnuntaina laitteilla selkä-. vatsa-, pakara- ja jalkalihasliikkeitä. Lapsi jo kysyy, olenko paljonkin laihtunut. No en, mutta jos parikin kertaa viikossa ottaisi tavakseen liikkua, ehkä kunto nousisi.

Nyt joku älähtää, että miksi salille, kun voi luonnossa liikkua ja kuntoilla. Laiskuus hyvä ystävä, laiskuus. Kun menen salille venyttelytunnille, ei sieltä voi pois lähteä ennen kuin on se tunti tai 45 min kulunut. Ja tämmöiselle hengitystieoireiselle talvella ei pakkanen sovi, kesällä ei sovi kukkien ja puiden tuoksut, eivät myöskään pakokaasut.  Ja nyt kun tuo selkä on vihotellut, niin hyvä olla ohjatussa liikunnassa ainakin niin kauan, että lihakset on ees jokseenkin säällisessä kunnossa.

Ostin semmoiset hemmetin kalliitt MBT- kengät. Niissä on "rullaavat" pohjat, kävely muistuttaa Masai- ihmisten kävelyä pehmeällä alustalla. Kovalla pohjalla kävely ei ole ihmistne laji. Muksuna juostiin kesäisin monta kuukautta paljain jaloin eikä ollut asfalttiteitä. Eipä ihme, että oltiiin hyvässä kunnossa. Nyt jos yrittää olla avojaloin, heti on lasinsirpale jalkapohjassa tai ruusupensaan piikki. Täytyy silti sitäkin  tehdä tilaisuuden tullen - vaikka omalla takapihalla - nimittäin avojaloin olemista.