Ilomantsilaiset Vatruskat
1l. kypsää soseutettua perunaa(jauh.lajike)
100 g voita
1tl suolaa
noin 1dl vehnäjauhoja
Täyte
1dl riisiä
4dl vettä
1tl suolaa
200gr siitakesieniä
2rkl silputtua purjoa
1rkl voita
Puoliäiti laittaa täytteeksi riisien sekaan kovaksi keitettyjä munia annokseen noin 2-3 kpl, jotka hakataan pieniksi ja sekoitetaan joukkoon.
1. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä. (ruskista silputut sienet ja sipulit)
2. Keitä jauhoiset perunat kypsiksi ja soseuta ne
Vatkaa perunaa ja lisää joukkoon voi, suola ja jauhot. Voit myös lisätä hivenen kuivahiivaa mutta älä pane paljoa.
3 Muovaa taikina tangoksi runsaan jauhomäärän kanssa sillä taikina on löysää.Leikkaa se 25 palaksi. Pyöritä palloiksi ja painele jauhokeossa kakkaroiksi joiden halkaisija on noin 10-15cm
Levitä päälle täytettä ja sulje puolikuun muotoon. Siisti reunat veitsen tms avulla ja nypyttele sormin hiukan
Kommentit