Syttäreilleni puoliäiti oli tehnyt vatruskoita, joita kovasti kehuttiin ja moni halusi reseptin. Siis tänne kans.

Ilomantsilaiset Vatruskat

1l. kypsää soseutettua perunaa(jauh.lajike)

100 g voita

1tl suolaa

noin 1dl vehnäjauhoja

Täyte

1dl riisiä

4dl vettä

1tl suolaa

200gr siitakesieniä

2rkl silputtua purjoa

1rkl voita

Puoliäiti laittaa täytteeksi riisien sekaan kovaksi keitettyjä munia annokseen noin 2-3 kpl, jotka hakataan pieniksi ja sekoitetaan joukkoon.

1.  Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä. (ruskista silputut sienet ja sipulit)

2. Keitä jauhoiset perunat kypsiksi ja soseuta ne

    Vatkaa perunaa ja lisää joukkoon voi, suola ja jauhot. Voit myös lisätä hivenen kuivahiivaa mutta älä pane paljoa.

3  Muovaa taikina tangoksi runsaan jauhomäärän kanssa sillä taikina on löysää.Leikkaa se 25 palaksi. Pyöritä palloiksi ja painele jauhokeossa kakkaroiksi joiden halkaisija on noin 10-15cm

Levitä päälle täytettä ja sulje puolikuun muotoon. Siisti reunat veitsen tms avulla ja nypyttele sormin hiukan

4. Paista 250-300 asteisessa uunissa n.15min. Sivele pinta voilla. Jos pakastat niin älä voitele ennenkuin tarjolle asetettaessa lämmitettynä. Ovat tosi hyviä ja täyttäviä, joten sopivat sellaisinaan illanistujaisiin suolapaloiksi.