Näin kansainvälisen naistenpäivän lähestyessä on hyvä muistaa, että naisten päivällä on jokin muu merkitys alkuperäisesti, kuin kukkasten ostaminen mukaville naisille. Tiedän, etten voi katsoa YLE 1:n ohjelmaa, joka valottaa Aasian maiden tyttöjen elämää, olen liian herkkä kai.  Mutta tietää haluan, ja jokaisen tulis tietää.


Ulkolinja: Katoavat tyttäret
TV1 klo 22.00


Keskiviikko 7.3.
TV1 klo 22.00


Ulkolinja: KATOAVAT TYTTÄRET
(Missing Women)


Monessa Aasian maassa tyttövauva on edelleen ei-toivottu lapsi. On arvioitu, että yli sata miljoonaa tyttöä jää syntymättä, jätetään heitteille tai murhataan.

Aasialaisnaisten kuolemalla on kauaskantoiset seuraukset, jotka vaikuttavat koko maailmaan. Tutkijat ovat havainneet poikalasten jyrkän nousun syntyvyydessä viimeisinä parinakymmenenä vuotena. Nyt seuraukset alkavat näkyä: Intiassa ja Kiinassa alkaa olla kokonaisia seutuja ilman naisia.

Pohjois-Intiassa on vähemmän tyttölapsia kuin missään muualla. Kuvausryhmä kävi Intiassa tapaamassa naisia, jotka ovat murhanneet tyttäriään. Osittain tämä johtuu yhteiskunnan painostuksesta, osittain siitä, että ultraäänikokeet ovat siellä tavallisia, ja naispuoliset sikiöt voidaan näin abortoida jo ennen syntymää.

Kiinan yli kaksikymmentä vuotta kestänyt yhden lapsen politiikka on saanut perheet hankkiutumaan eroon tyttäristään. Nyt hallitus on lanseerannut kampanjan "Love the Girls" vastavetona miesvaltaiselle Kiinalle.

Alkuperämaa: Ranska.