Tässäpä makoisa paisti:

Mennään kauppaan ja ostetaan karjalanpaistilihat. Valitaan semmoinen myymälä, että ne osaa myydä oikeanlaista lihaa ja josta saa luuta mukaan. Sikaa ja nautaa, me tykätään semmosesta, että sikaa on yli puolet ja läskiä pitää olla sopivasti mukana, mieluiten luomupossua tai viljasikaa että läski ei olisi sitkeää vaan semmosta sulavaa vanhanaikaista.

Tullaan kotiin lihojen kanssa, sopiva määrä niitä.

Laitetaan kotona uuni lämpenemään noin 200 asteeseen. Sillä aikaa laitetaan lihat pataan (minulla valurauta), laitetaan merisuolaa tujaus, muutamia mustapippureita ja sipuli sekaan, se voi olla kokonainen mutta kuoret hyvä ottaa pois.

Laitetaan pataan lihojen päälle vettä silleen, että lihoista osa jää veden pinnan yläpuolelle.

Pannaan paistipata lämmenneeseen uuniin, annetaan olla jonkin aikaa, lihat saa ruskistua, käännellään niitä välillä ja vaihdellaan päällimmäisiä lihoja, jotta useampi saapi ruskean pinnan.

Sopivan ajan päästä lisätään sopivasti vettä (ehkä noin tunti tai alle)  ja tiputetaan uunin lämpötilaa noin 150 tai 100 asteeseen, riippuen siitä, kuinka kauan on aikaa odotella paistin kypsymistä.

Annetaan paistin muhia hiljalleen semmoseks, että liha on pehmeää ja mureaa, ja taatusti kypsää.

Keitetään odottelun loppuvaiheessa perunoita, kuorineen tietysti, otetaan esille ruisleipää ja voita. Kun paisti on kypsää, aletaan syömään.

Jos tekee oikein ison annoksen, siitä riittää useaksi päiväksi. Itse osti tänään n 1,5 kg lihoja, perunoita keitän paljon, pojat syövät sitten illalla ja huomennakin lämmitettyjä pottuja ja paistia panevat päälle. Yh - äidin ennakoivaa ruuanlaittoa. Ei tarvi välipalaksi  roskaruokapitsoja tai hampurilaisia.

Sinappia saa laittaa sekaan lautaselle jos haluaa, ei ketsuppikaan ole kiellettyä vaikkeivät perinneruokaa olekkaan. Kasviksi jos sattuu olemaan,. tai vaikka suolakurkkuja. Porkkana sopii hyvin, samoin puolukkasurvos.