Otsikko ehkä on väärä, alla olevan uutisen mukainen toiminta ei säästä luontoa, mutta tuhoaa sitä hiukan vähemmän. Mutta pienistä askelista.....

Los Angelesin kaupunki aikoo kieltää muovipussien myymisen kaupoissa. Yhdysvaltojen toiseksi suurin kaupungissa käytetään vuosittain arviolta 2,3 miljardia muovipussia, joista kierrätetään noin viisi prosenttia.

Heinäkuusta 2010 alkaen muovipusseja ei enää myydä ruokakaupoissa, supermarketeissa eikä muissa vähittäiskaupoissa. Asiakkaalla on oltava mukanaan oma kassi tai hänen on ostettava kaupasta paperipussi.

Los Angelesin kaupunki seuraa täten San Franciscon linjaa, jossa sama kielto on ollut voimassa viime vuodesta lähtien. Molemmat kaupungit pyrkivät näin painostamaan Kalifornian osavaltion päättäjiä, jotka harkitsevat parhaillaan muovipussien kieltämistä koko osavaltiossa vuoteen 2012 mennessä.

Muovipussien käyttöä on pyritty vähentämään myös muualla maailmassa. Viimeksi Kiina kielsi kesäkuussa kokonaan alle 0,025 millimetrin vahvuiset muovipussit, jotka tyypillisesti heitetään pois yhden käyttökerran jälkeen. Lisäksi kauppiaat velvoitettiin ottamaan maksu paksummista muovipusseista. Kiinalaiset käyttivät ennen uutta lakia arviolta kolme miljardia muovipussia päivittäin.

Australia ja Norja ovat ilmoittaneet harkitsevansa muovipussien täyskieltoa.

Lähteet: STT, Reuters, HS.fi

Lapsista

Jaan kanssanne nyt ilon nuorimmasta lapsestani. Pojan tyttöystävän äiti soitti, ja kertoi että lapseni oli saanut heidän tietokoneensa kuntoon, poistanut viruksia ja ties mitä. Hieno juttu, perhe oli pulassa mutta minun 15- vuotiaani osasi. Ehkä tietsikan ääressä vietetty aika ei ole mennyt ihan turhaan.