Pari sanaa tasa-arvoisesta palkkapolitiikasta.

Kuka onkaan mahtanut keksiä termin tasa-arvotupo tilanteessa, jossa tulopoliittista kokonanaisratkaisua ei lainkaan syntynyt. Onko kyseessä journalismin rappio vai tahallinen sumutus; luotetaan siihen etteivät ihmiset tiedä tai ymmärrä ja hämärretään ennestään ihmisten käsityksiä työmarkkinkäytänteistä.

Outoa, jos äänestäjät todella uskoivat, että ohi työmarkkinajärjestöjen ja etenkin työantajapuolen neuvottelijoiden voitaisiin jakaa 500 e tasokorotus hoitsuille. Olisi joku voinut älähtää lupausten antovaiheessa eli ennen vaaleja. Me ay-toiminnassa tavalla tai toisella mukana olevat huomasimmekin kuprun, mutten ainakana minä uskonut, että sellaisella ääniä saataisiin.

Ihmetellä täytyy myös käsitettä pienipalkkainen korkeasti koulutettu nainen: niin kovin erilaisilla tulosatoilla tulotasoilla ollaan valtiovallan lupaamaa pienoista pottia jakamassa. Kuka muuten viitsisi laskea, kuinka paljon pankkitukeen annettiin rahaa?

Yksi hyvistä uutisista viime aikoina: kuulin ihan tohtorismiehen suusta, että keskieuroopassa teollisuuden kilpailukyky on säilynyt ilman maltillisa palkaratkaisuja. Ei kun barrikaadeille ja ansaittu palkka työstä kaikille. Myös meillä Suomessa.