Aamun lehteä lukiessa osui silmiin kirjoitus, jossa pohdittiin hyvinvointia. Nykytermillähän se on Wellnes. Hyvinvoinnista on tullut tuote. Elämme aikaa, jona monet meille niin tutut ja arkipäiväiset asiat tuotteistetaan ja niillä tehdään bisnestä. Kohta pitää olla tuotemerkki ja bisnes, joiden tarkoitus on opastaa ihmisiä normaaliin, luonnolliseen elämään.

Minäkin olen lähdössä kuntosalille, siis johonkin Klubiin, jonka tuotteistettua nimitystä en muista. Kuntosali siellä on ja ryhmäliikuntamahdollisuuksia. Nyt kesäaikana jopa naisten pukuhuoneessa infrapunasauna, joka tekee hyvää jäykille lihaksilleni. Niin paljon innostuin ko saunasta, että jos olisi pari tonnia ylimääräistä rahaa, hankkisin sellaisen kylpäärin nurkkaan.

On näissä klubeissa hyvätkin puolensa. Talvella en pysty hengittämään pakkasessa, kotona on pölyistä kesälläkin ja ulkona kaikenmaailman tuoksuja, jotka saavat hengitykseni tukkoon. Salilla on ahkera siivooja ja siellä haisee enimmäkseen hiki. Sille en ole allerginen.

Ei olisi pitänyt täyttää 50 vuotta. Heti ilmeni kulumia selkärangassa, tosin lieviä ja jokin hemmetin painautum lannerangassa. Jospa lihasten jäykkyydet ovatkin olleet näistä seurauksia, eikä niin päin, että kireät lihakset ovat aiheuttaneet selkään joskus ongelmia. Tiedä sitä sitten, mutta kunnosta pitää huolehtia ja stressi ja kiire pitäisi saada pois elämästä.

Muuten synttärit olivat kivat. Halusin kukkien sijaan tukea erästä yleishyödyllistä tarkoitusta, ja rahaa onkin ko tilille tullult kaiketi jo yli 800 e. Sain silti lahjoja; kirjoja toistakymmentä, koruja, pari koriste-esinettä. viinaa vaikken juo lainkaan, pussilakanoita, Arabian kulhon, ja SAK:n kultaisen ansiomerkin, jota arvostan kyllä suuresi vaikken merkeistä muuten välitä,  ja työnantajaltani viirin, joka nököttää tuolla kirjahyllyn reunalla. Täytyykin hylly siivota. Siksi ostin hyllymetrejä lisää, että saan kirjakasat hyllyihin, Jostain syystä kirjoja kertyy koko ajan lisää. Mutta en niistä raski luopuakaan, kaikki pitää säilyttää. Lisksi sain kolme lahjakortti: jotain itselle, jotain puutarhaan ja jalkahoitoihin ja kasvohoitoihin myös. Kalakukko oli mainioin lahja ja sen alustana oleva itse tehty leikkuulauta. Oi nähty vaivaa ja oivallettu, mistä oikeasti pidän. Ja lahjaksi sain myös lukuisan joukon läheisiä ihmisiä, jotka avustivat juhlien toteuttamisessa, kukin tavallaan. Kiitos heille kaikille.

Ja nyt salille reippailemaan ja saunomaan infrapunan lämpöön. Tänään edessä jotain 700 km ajomatkaa, kun vien lapseni Prometheus- leirille. Noidannuolesta toipuvalla selällä saattaa olla rankka matka, mutta ei auta.Mitäpä äiti ei lastensa hyvinvoinnin eteen tekisi.  Äiti on kuin tuo puu tuossa. Huojuu ja heiluu ja taipuu, mutta ei katkea.

416750.jpg