Löysin skepsiksen sivuilta mainion artikelin  Argumentoinnin virheet
Vanhempi lapseni on innostunut väittelemään kanssani ja yrittää joka käänteessä todistaa esimerkiksi ihmiskäsitykseni vääräksi. Tässä hänelle paljon pohtimista. Hänen kasvuaan voi tukea antamalla luettavaksi kirjallisuutta, vinkkaamalla tietolähteisiin ja sitä kautta hän luo kuvaansa maailmasta, itsestään ja näiden suhteesta.

Nuorempi poikani taas on rakkautta ja rajoja - vaiheessa, ja juuri nyt erityisen välittämisen tarpeessa.
Yksin- ja yhteishuoltajien liiton puheenjohtajalta kuulin termin hoivaköyhyys. Siitä lisää mm tästä artikkelista.
Ehkäpä meidän perheessä on koettu tällaista hoivaköyhyyttä. Sukulaiset asuvat kaukana, olen erakkomainen ihminen osittain ja on aikoja, jolloin lapsen isäkään ei kovin aktiivisesti ole lasten elämään osallistunut, eiä ole arkea koskaan ollutkaan jakamassa. Kun lapset elävät yhden vanhemman varassa, ei elämä aina ole kovin kevyttä.

Minusta mainio ida on Anja Eskelisen KOKO KYLÄ KASVATTAA- hanke. 
Kasvatus ei ole vain vanhemppien velvollisuus ja oikeus. kasvatusta on jokainen vuorovaiutustilanne, jokainen kohtaaminen lapsen ja aikuisen välillä.

Tosin olen ollut siinä onnellisessa asemassa, ei ole tarvinnut jättää lapsia yksin esimerkiksi loma-aikoina päiväkausiksi, ja on olut varaa palkata lapsenvahti pakollisten iltamenoja ajaksi. Työ on aina joustanut tarpeideni mukaan, joskin aiheuttanut ajoittain stressiä.

Sitäkin olen tässä miettinnyt, että lähtisinkö puuhaamaan paikkakunnalleni YKSINHUOLTAJIEN JA YHTEISHUOLTAJIEN LIITTO RY:n  toimintaa.

Jos voisin olla vaikkapa jossain vaiheessa auttamassa ja tukemassa jollain tavalla muita yh- äitejä ja isiä.

Hyvää tietoa on Suomen Mielenterveysseuran laatimassa Vanhempien oppaassa.
Oppassa oleva huoneentaulu kannattaa ehkä kopioida itsellekin. Sitä lukiessa ymmärsin, etten ole puolustanut lastani aina niin kuin olisi pitänyt kouluasioissa. Jatkossa paremmin.