Enempiä miettimättä tässä viikon ruokalista, alkaa lauantaista. Perhe on arkipäivät töissä ja koulussa.

Lauantaina:


tehdään Karjalanpaisti, tuhti annos ja keitetään iso kattilallinen perunoita. Sitä syödään lauantaina ja toinen ruoka illemmalla on uunissa haudutettu riisipuuro, nopeaa ja vaivatonta. Jos lapsilla illalla nälkä, pannukakkua, syntyy vaivatta ja nopeasti.

Sunnuntaina:


Tehdään Harmaasuden ohjeiden mukaan pottulaatikko. Tehdään niin iso kasa, että riittää muutamaksi syöntikerraksi. Toisena ruokana paistettuja perunoita, jäi lauantailta jäljelle, keitettyjä pottuja siis. Pannaan herneitä kilo likoamaan.

Maanantaina:


Töistä tultua syödään paistia ja keitetään lisää pottuja.
keitetään illalla telkkaria katellessa hernesoppa, jota nälkäisille iltapalaksi.

Tiistaina:
hernesoppaa. Marjoja jälkiruuaksi. Ruisleipää ja jos haluaa, vaikka juustoa.

Keskiviikkona:


Sunnuntain pottulaatikkoa

Torstaina:
loput perunalaatikosta ja paistista, pottuja

Perjantaina:


Hernesoppaa ja joko pannaria tai lettuja, tai sitten marjoja.

Lisukkeeksi ruokiin kaaliraastetta, porkkanaraastetta, puolukkasurvosta, mustikoita, vadelmia vaihdellen. Ruisleipää välipalaksi juuston kanssa ja jos sattuu olemaan puolukoita, tehdään maanantaina puolukkapuuroa, tai tiistaina, miten huvittaa, vispataan se kuohkeaksi ja sitä saapi syödä monena iltana iltapalaksi. Välipalaksi käy myös lämmitettynä annokset ruokaa, meillä ainakin maistuu niin paisti kuin makaronilaatikko aamupalaksi, iltapalaksi, välipalaksi.

Myös voi tehdä itse jugurttia, on halpaa ja hyvää. Jos joku kaipaa reseptiä, voin joku päivä kirjuutella.

Hernesoppaan: kilo herneitä, sopiva annos sianlihaa, vaikkapa lapaa tai semmosta kastikelihaa, mitä on valmiiksi siivutettuna pieniksi paloiksi leikattuna Liotettuja herneitä keitellään ja lisätään suolaa, lihat paloina tai valurautapannussa kärtsättynä, suolaa hiukkasen ja itse olen laittanut fenkolia. Ehkäisee mahdollisia vatsavaivoja.Soppa on kypsää kun herneet ovat pehmeitä.

Pottulaatikon resepti tästä ja karjalanpaistin tästä.

Samalla sapluunalla seuraava viikko,  jonkun ruuan voi korvata makaronilaatikolla, mitä tehdään kerralla iso satsi.  Ekana päivänä syödään jauhelija- makaronipöperö (paistettu jauheliha ja keitetyt makaroonit) ketsupin kanssa sellaisenaan sekoitettuna keskenään, loput pannaan uunivuokaan munamaidon kanssa, ja syödään parina päivänä sitä.

Tämä nyt on tämmönen nopeasti tehty viikon ruokalista, mutta eipä kai ihminen paljon muuta tartte.