Miksiköhän monet vanhemmat antavat alaikäisten lastensa käsiin ilotulitteita, mitä savat lain mukaan käsitellä vain18 v täyttäneet? Vähän toisella kymmenellä olevat nasikat vipeltävät minunkin asuinalueellani räjähteet käsissä eikä vanhempia näy mailla halmeilla.

Etenkin näin yh- äitinä elellessä on hemmetin raskasta pitää kiinni määräyksistä ja rajoituksista kun omoin silmin näemme, että aivan "kunniallisten" perheiden lapset saavat rikkoa lakia - luvallisesti.

Mistä lapset oppivat tietämään, että on kuitenkin asioita, jotka on sovittu yhteisesti kaikkien parhaaksi. Jokainen vammautunut silmä tai sormi on liikaa. mutta ei vain silti ajatella nokkaa pidemmälle.

Jotenkin ihmettyttää joissain muissakin asioissa vanhempien asenteet. Alaikäiset saavat juoda viinaa, kun vanhemmat tarjoaa, ylinopeutta saa ajaa.kunhan poliisi ei näe, jalkakäytävien ja puiston polkujen kautta saa hurauttaa atutolastillinen lapsia takapenkillä, kunhan poliisia ei ole paikalla jne. Mistä lapset oppivat yhteisten, sovittujen pelisääntöjen nouidattamista?

Minusta kyse on kehittymättömästä moraalista eikä mistään muusta.