Paistinpannu kouraan,
potkuja munille


Mitä on naisen harjoittaman väkivalta: klikkaa tästä Aviisin artikkeliin.


Jotenkin tänä aamuna muistui mieleeni miesasianaisen Esther Vilarin teokset, joissa feministiset käsitykset heittivät hauskasti häränpyllyä. Luin ko kirjat, kuten Moniavioinen suupuoli ja Hyvin opetettu mies, ja totesin, että aina ja kaikkialla naiinen ei ole se kaltoin kohdeltu sukupuoli.

Pasi  Malmin väitöskirjan beta- versio miehiin kohdistuvasta syrjinnästä on tän linkin takana. Mielenkiintoista pohdiskelua.

Arkipäivän realismissä elävää tiedostavaa Genoveevaa hämmästyttävi kovin naisjärjestöjen suhtautuminen naisen miehiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa koskevaan tutkimukseen.

Löysin aiheesta artikkelin netistä, ei enää mikään uusi juttu, mutta ainakin minua kiinnostava.

Tässä aiheesta lyhyt sitaatti, ja linkistä näet koko jutun.    

423036.jpg

 

Ei saa tutkia

Ensi- ja Turvakotien liitto sai taannoin Raha-automaattiyhdistykseltä määrärahan naisten aggression tutkimista varten. Summa oli mitättömän pieni verrattuna naisiin kohdistuvan väkivallan tutkimuksen saamiin rahoihin, mutta silti Naisjärjestöjen keskusliitto vaati määrärahan peruuttamista. Perusteena oli, että suurin ongelma on miesten naisiin kohdistama väkivalta, ja kaikki voimavarat on suunnattava siihen. Britanniassa on tehty tutkimus eräässä turvakodissa, ja siellä olevista naisista 60 prosenttia oli yhtä väkivaltaisia kuin heidän kumppaninsakin. Ei noita naisia pystytä auttamaan, ellei heidän omaa väkivaltaisuuttaan tunnisteta ja osata käsitellä.

Poliisitilastoja

Risto Lättilä on tutkinut vuonna 1998 poliisin tietoon tulleet törkeät pahoinpitelyt. Niissä tapauksissa, joissa oli kyse parisuhdeväkivallassa mies pahoinpiteli naisen 63 prosentissa ja nainen miestä 37 prosentissa. Eli sukupuolijakauma törkeissä parisuhdepahoinpitelyissä ei niin vino kuin muissa lievemmissä teoissa

Onko nainen aina uhri

Mielikuva on, että hakattu ja alistettu naisparka viimein tarttuu leipäveitseen. Ihan viimeisimmät tutkimukset eivät tue tätä väitettä. On mielenkiintoista, että nainen halutaan nähdä aina uhrina.

Osa naisten tekemistä henkirikoksista on supisuomalaisia ryyppysakkitappoja. Ennen miehet ryyppäsivät ja tappelivat humalapäissään keskenään. Nyt ryyppyporukoissa on naisia ja parisuhteessakin ryypätään yhdessä, joten on ihan luonnollista, että myös naisten tekemät henkirikokset lisääntyvä.